EXTREME

  • ACTIVITY
  • CANYONING
  • OUTDOOR
  • PHOTOGRAPHY
  • SPORTS

Predrag Vučković

Predrag Vuckovic

Predrag Vučković, osnivač Extreme Canyoning tima, rođen je 17.02.1973. u Beogradu gde zvanično i danas živi. Česta putovanja širom sveta doprinela su tome da uđe u svet fotografije, a sve je počelo na amaterskom nivou kada je fotografisao čisto iz zabave, što je kasnije preraslo u profesiju i ozbiljno zanimanje.

Zvanično se fotografijom bavi od 1989. godine kada je filmskim aparatom kreirao čitav svet jedinstvenih fotografija. U isto vreme glavna preokupacija mu je bilo učestvovanje u većini ekstremnih sportova. Kombinacija tih sportskih veština omogućila mu je da kasnije dopre do nekih najuzbudljivijih i neobičnih lokacija ikada viđenih na fotografijama.

Deset godina kasnije njegov život kreće u totalno drugom pravcu i 1999. godine otvara svoj fitness klub EXTREME GYM. Trening i fitnes od tada postaju glavne aktivnosti u njegovom životu u kojima uzima aktivno učešće.

Agenciju za marketing i izdavaštvo osniva 2002. godine i počinje da objavljuje fotografije bodibilding i fitness modela u magazinu X-FITNESS. Međutim, pošto je oduvek osećao određenu povezanost sa ekstremnim sportovima, 2006. godine stvaraju se uslovi za pokretanje magazina X-SPORTS koji prati oko tridesetak ekstremnih sportova, avanture, razne izazove i akcije.

Extreme Canyoning osnovao je 2010. godine, zajedno sa Milošem Radevićem, nakon što biva potpuno opčinjen veličanstvenim delovima netaknute prirode koje ova disciplina najviše favorizuje. Po težini fotografisanja, Peđa svrstava kanjoning u sam vrh, ali mu iskustvo u velikoj meri olakšava rad. Bogato iskustvo iz bavljenja ekstremnim sportovima mu omogućava da na izuzetno teškim i nepristupačnim mestima zabeleži nezamislive fotografije koje prosto oduzimaju dah. Budući da su kanjoni pretežno ispunjeni vodom ronilačko iskustvo od preko 20 godina takođe izuzetno znači, budući da je Peđa profesionalni instruktor ronjenja (SSI). Extreme Canyoning tim je danas potpuno specijalizovan za outdoor i kanjonske aktivnosti za grupno vođene komercijalne ture.

U svojoj karijeri Peđa je fotografisao preko 400 različitih događanja u više od 60 zemalja sveta zajedno sa najboljim sportistima i poznatim ličnostima sveta. Samo neke od ekstremnih lokacija na kojima je fotografisao su Antarktik, Kamčatka, Mont Blanc… Njegov stil i način pristupa modernoj fotografiji ga potpuno izdvajaju od ostalih svetskih fotografa. Njegova specijalnost su fotografisanje ekstremnih sportova, podvodna fotografija, avantura, fotografisanje iz vazduha, ekspedicije, akcije, advertajzing i lifestyle.
Jedan je od nekolicine oficijalnih Red Bull internacionalnih fotografa, što mu omogućava da fotografiše neke od najekstremnijih projekata i sportskih takmičenja. Kombinacija adrenalina i mogućnosti da uradi nešto što drugi ljudi ne mogu u ekstremnim sportovima uvek ga guraju napred i teraju da pomera granice u fotografiji.

Njegove fotografije su objavljivane u više od 500 magazina i velikom broju novina i web sajtova širom sveta. Gotovo da ne postoji novinska agencija koja nije objavila jednu od njegovih fotografija do sada, a do ovog trenutka preko 300 fotografija je završilo na naslovnim stranama.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Content is protected. Right-click function is disabled.