EXTREME

  • ACTIVITY
  • CANYONING
  • OUTDOOR
  • PHOTOGRAPHY
  • SPORTS
Back

Kanjon Nevidio

Original price was: 2.500 €.Current price is: 2.200 €.
In stock
Free
Delivery
30-Days
Money back
Advanced
Discount system
Quantity

Prolaz kroz kanjon je rečima neopisiva avantura koju bi trebalo da doživi svako ko želi od života najbolje, a ume da uživa u lepotama prirode naspram kojih je sve ostalo, što čini našu svakodnevnicu, zanemarljivo i smešno.
Kanjon Nevidio vam zauvek ostaje urezan u duši i srcu jer vas opčini na prvi korak koji u njemu napravite!
U ovu jedinstvenu avanturu vodi vas Extreme Canyoning Team, grupa posebno obučenih ljudi specijalizovanih u oblasti planinarstva i ekstremnih sportova.

POLAZAK/POVRATAK Beograd/Crna Gora/Beograd
VREME POLASKA
Molimo Vas da se pojavite 2 sata pre polaska radi grupisanja i provere opreme.
UKLJUČENO
[icon_tick state=”on”]Foto i video materijal [icon_tick state=”on”]Majica
[icon_tick state=”on”]Profesionalni vodiči [icon_tick state=”on”]Kompletna sigurnosna oprema
[icon_tick state=”on”]Taksa Nacionalnog Parka [icon_tick state=”on”]Turistička taksa za prolazak kanjona
NIJE UKLJUČENO
[icon_tick state=”off”]Prevoz
[icon_tick state=”off”]Dodatna hrana

Kanjon Nevidio se nalazi u centralnom delu Crne Gore u blizini Šavnika. Udaljen je 55km od Nikšića ili 31km od Žabljaka.

Ime ovog kanjona ima bukvalno značenje – Nevidio – nešto što ne može golim okom da se vidi. I zaista kada mu priđete i uđete u njega, postane vam jasno zašto je dobio tako idealan naziv!
Ovaj zanosni kanjon dug je oko 4 km, pad vodenog toka je veliki, sa velikim brojem vodopada, virova i bukova, a da bi se ceo prošao potrebno je nekoliko sati, zavisno od toga kolika je grupa i kakva je spremnost i opremljenost onih koji ga osvajaju. Litice kanjona dostižu visinu od oko 450 metara, širina na pojedinim mestima dostiže svega pola metra, dok je maksimalna širina kanjona 500 metara. Zbog svojih okomitih stena, veći deo kanjona se nalazi u večitoj senci, a zbog surovih uslova koji u njemu vladaju, slobodno može da se kaže da kanjon predstavlja dragulj prirode koja ga je izvajala uz pomoć stena i vode i kreirala savršene skulpture koje su svuda oko vas dok se krećete i plivate kroz Nevidio. U selu Pošćenje, na ulazu u kanjon, nalaze se dva lednička jezera i vodopad Skakavica koji sa visine od oko 70 metara rasipa vodu reke Grabovice i uliva se u Komarnicu. To je još jedan divan prizor koji vredi videti kada ste već tu.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Content is protected. Right-click function is disabled.