Pravila

ČLAN 1: Fizička spremnost i iskustvo

Kanjoning je namenjen svim licima sa dobrom fizičkom kondicijom koja nemaju strah od vode. Za bavljenje kanjoningom nije neophodno da lica budu jako dobri plivači. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili pitanja, molimo Vas da porazgovarate sa Vašim vodičem. Vaš vodič će preduzeti sve neophodne mere opreza kako bi obezbedio Vašu potpunu bezbednost.

ČLAN 2: Visok vodostaj

Nakon obilnih padavina nivo vode u kanjonima može da naraste, a kao profesionalna ekipa mi imamo obavezu da garantujemo za Vašu bezbednost. Shodno tome, visok vodostaj u kanjonu usled obilnih kiša može biti uslov za otkazivanje Vaše ekskurzije tj. obilaska određenog kanjona.

ČLAN 3: Starosna granica

Donja granica godišta osobe postoji u svakoj aktivnosti. Za kanjoning je najvažnije da se deca osećaju sigurno i samopouzdano, i da im naša oprema (ronilačka odela, oprema i pojasevi) adekvatno pristaje. Molimo Vas da nas kontaktirate najmanje 24 sata pre polaska na put kako bi ustanovili veličinu Vaše dece i pružili Vam dalje neophodne informacije.

ČLAN 4: Alkohol i opojna sredstva

Molimo Vas da ne konzumirate alkohol ili opojna sredstva bilo koje vrste pre polaska na put u kanjon. Zbog bezbedonosnih razloga zadržavamo pravo odbijanja prava učešća u ovoj aktivnosti svih osoba za koje postoji sumnja da su pod dejstvom alkohola i/ili opojnih sredstava.

ČLAN 5: Osiguranje

Učesnici u kanjoningu ne podležu nikakvom osiguranju od strane našeg tima. Učesnici bi trebalo da poseduju regulisano odgovarajuće putno osiguranje, osiguranje od bolesti, povrede i nesrećnog slučaja, kao i od sportskih povreda.

ČLAN 6: Rezervacije

Vaše rezervacije možete ostvariti direktno putem sajta www.extremecanyoning.com ili putem telefona +381 11 3392 218. Vašom rezervacijom potvrđujete saglasnost opštih uslova kao komponentu ugovora između organizatora i Vas lično.

ČLAN 7: Minimalan broj učesnika

U skladu sa propisima o kanjonima utvrđen je minimalan broj učesnika u okviru jedne grupe. Ukoliko taj broj nije ispunjen organizator ima pravo otkazivanja aktivnosti i u tom slučaju se učesnicima vraća kompletan iznos.

ČLAN 8: Uslovi plaćanja i otkazivanja

Depozit u iznosu od 50% se uplaćuje pri prvoj rezervaciji kanjoning programa ili nekog drugog programa organizovanog od strane našeg tima i on je nepovratan u slučaju otkazivanja putovanja od strane učesnika.
Pun iznos ekskurzije učesnici moraju platiti avansno pre polaska na put u kanjon (ceo iznos najmanje 7 dana pre putovanja). Uplatu možete izvršiti kod Vaše kontakt osobe sa kojom ste dogovarali odredjeni program.
Otkazivanje putovanja od strane učesnika u propisanom roku od najmanje 20 dana pre polaska na put, podleže PUNOM povraćaju novčanih sredstava.
Otkazivanje putovanja od strane učesnika nakon toga (manje od 20 pred polazak na put), NE podleže povraćaju novčanih sredstava, ali učesnik ima mogućnost da nadje zamenu.
Otkazivanje putovanja od strane učesnika ili fizičko odsustvo lica na dan polaska na put, NE podleže povraćaju novčanih sredstava.
U slučaju bolesti na dan polaska na put neophodno je lekarsko uverenje za ostvarivanje PUNOG povraćaja novčanih sredstava.

ČLAN 8.1: Otkazivanje pre početka aktivnosti

Organizator ima pravo otkazivanja aktivnosti usled klimatskih uslova, zvaničnih merenja i procene, više sile, bezbednosti i drugih faktora koji mogu da utiču na težinu, opasnost i mogućnost putovanja.

ČLAN 8.2: Prekid aktivnosti od strane učesnika

Ukoliko učesnik prekine ili napusti aktivnost pre njenog završetka, organizator nije u obavezi da refundira trošak učesniku, a sav dalji trošak koji nastaje napuštanjem aktivnosti od strane učesnika pada na teret učesnika.

ČLAN 9: Uslovi učešća i obaveze učesnika

Za sva iskustva i ugodan doživljaj kanjoninga neophodno je dobro zdravstveno stanje. Obaveza je svakog učesnika da organizatoru prijavi svaki zdravstveni problem. Ni pod kojim uslovima lice ne sme učestvovati u ovoj aktivnosti ukoliko je pod dejstvom lekova, alkohola ili bilo koje druge supstance koja ometa psiho-fizičku sposobnost lica koje učestvuje u kanjoningu.
Svi učesnici su saglasni da u kanjon ne nose bilo kakvu opremu koja je potencijalno opasna i narušava bezbednost pojedinca i grupe u kanjonu kao. Takodje prirodna flora i fauna kanjona ili bilo kog drugog prirodnog staništa u koje se ide posredstvom našeg tima mora ostati netaknuta i ne sme se ugroziti na bilo koji način.
Učesnik je obavezan da ispuni uslove organizatora i da se bez pogovora pridržava svih instrukcija i saveta organizatora i vodiča. Nepoštovanje ovih pravila od strane učesnika može dovesti do njegovog isključivanja iz dalje aktivnosti od strane organizatora. Ukoliko dođe do isključenja učesnika od strane organizatora primenjuju se pravila iz člana 8 ovog pravilnika.

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).