KANJONING TRENING NA TVRDJAVI VRMAC, KOTOR/CRNA GORA

Share on Facebook

Još jedan kanjoning trening je uspešno završen. Ovog puta trening je bio usmeren na naše buduće polaznike iz Crne Gore. U našu predstojeću akciju ulazimo u potpunosti spremni na sve izazove koji nas čekaju.

KANJONING TRENING NA TVRDJAVI VRMAC

Trening je održan na tvrdjavi “Vrmac” iznad Kotora. Bokeljske su tvrđave u Prvom svetskom ratu predstavljale nepremostivu prepreku neprijateljima Austro-Ugarske, a danas su nemi svedoci burne istorije ovog kraja i vredni spomenici arhitektonskog nasleđa i gradjevinske baštine. U našem slučaju tvrdjava Vrmac predstavlja idealan teren za gotovo sve vežbe i tehnike koje primenjujemo u kanjonima. Kao i na prethodnom kampu koji je održan u Beogradu nedelju dana pre i na ovom treningu se teorijiski i praktično najviše radilo na kontrolisanom spuštanju niz uže. Pojedine vežbe i tehnike svakom polazniku omogućavaju na prvom mestu sigurnost pri prolasku kanjona, a sa druge strane utreniranost im omogućavaju da mnogo više uživaju tokom svake naše kanjoning avanture.

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).