Extreme Canyoning u novom online izdanju magazina X-Fitness

Share on Facebook

Veoma smo zadovoljni što je X-Fitness Magazin ponovo oživeo i u svom novom besplatnom internet izdanju objavio fantastičnu priču iz kanjona Brusnice, koju ste na našem sajtu takođe imali prilike ekskluzivno da pročitate. Sve više je ljudi zainteresovano za kanjoning u poslednje vreme, a tome su svakako doprineli svi mediji koji su o ovoj disciplini objavljivali zanimljive članke, i ovim putem se svima na tome zahvaljujemo.

X-Fitness magazin broj 62

Nakon uspešnog prelaska iz štampane u digitalnu formu, najbolji srpski magazin za fitness, wellness, spa i sports ponovo je sa nama. Besplatno online izdanje X-Fitness magazina u ovom 62. broju donosi fantastičnu priču iz kanjona Brusnice, koju ste ovde ekskluzivno već imali prilike da čitate, a na novonastalom portalu www.xfitness.rs možete pročitati ovo sjajno izdanje.
Nastupila je nova era, novi trendovi i nove tehnologije, a u skladu sa tim i novo online izdanje magazina X-Fitness koje je od sada dostupno svima potpuno besplatno. Portal www.xfitness.rs u buduće biće glavna podrška magazinu i mesto potpunog informisanja čitaocima uz svakodnevno ažuriranje sadržaja najaktuelnijim temama iz oblasti treninga, ishrane, suplementacije, zdravlja, medicine, motivacije i ostalih tema namenjenih onima koji svoj život, zdravlje i telo žele da dovedu do savršenstva.
Pored edukacije i informisanja putem X-Fitness-a, portala, foruma i drugih elektronskih medija, medijskih partnera i društvenih mreža, potporu magazinu pruža Extreme Gym u vidu praktične primene teorije, gde renomirani personalni treneri, fitnes instruktori i nutricionisti već 15 godina opravdavaju status regionalnog lidera u oblasti fitnesa čemu je najbolji dokaz hiljade prezadovoljnih klijenata sa izvajanim i još važnije zdravim telima.

X-Fitness magazin broj 62

Kanjon Brusnice se nalazi na planini Zvijezdi koja pripada masivu Tare odnosno nacionalnom parku Tara. Brusnicu sačinjavaju Omar i Galinska reka koje se posle kraćeg toka spajaju. Uliva se u jezero Perućac na Drini na 24-tom kilometru od brane i zajedno sa jezerom predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne koja se dalje nastavlja niz Drinu. Brusnici se lako pristupa sa Predovog krsta do kojeg se stiže asfaltiranim putem od brane na Perućcu, pa uz kanjon Dervente. Sa Predovog krsta, makadamskim putem niz brdo posle kilometar i po se stiže do poslednjih kuća i vidikovca Omarski Rid, odakle  je lako uočljiv tok Galinske reke desno i Omara levo, kao i veličanstveni kanjon Brusnice. Moguće je kanjonu pristupiti na dva načina, sa Omarskih vrela, što je svakako atraktivnije i nešto teže, kao i kroz Galinsku reku.
Kompletan članak o kanjonu Brusnice možete pročitati na našem sajtu u rubrici U carstvu medveda i divokoza - Kanjon Brusnice.

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).