EXTREME CANYONING TIM U REKLAMI ZA UŽAD

Share on Facebook

Američka kompanija Pelican Rope, koja preko 40 godina gaji tradiciju kao jedan od najpouzdanijih proizvođača specijalizovanih užadi i opreme za bezbednost na visinama, koristi jednu od naših fotografija iz kanjona Perin potok u svojoj reklamnoj kampanji. Njihovu užad već odavno koriste sve veće institucije i organizacije koje imaju potrebu za sigurnosnom opremom, a time je i nama još veće zadovoljstvo kada kvalitetna fotografija promoviše kvalitetan brend čiji je slogan: Pouzdanost je naš zaštitni znak; izuzetna vrednost naš svakodnevni standard.

Suva rijeka odnosno Perin potok se nalazi na svetoj planini Rumiji, pozicioniranoj na Crnogorskom primorju, tačno između Skadarskog jezera na severoistoku i Jadranskog mora, odnosno Barskog polja na jugozapadu. Uliva se u Rikavac, koji se nešto dalje uliva u more. Orijentacija kanjona je jugozapad, u šta se lako možemo uveriti tako što pri izlasku iz kanjona u popodnevnim časovima sunce sija pravo ispred, što može da prija u hladnijem periodu. Skoro paralelno sa kanjonom Suve rijeke, nalaze se i kanjoni Rikavac i Vruća rijeka. Ako bi ih lokacijski poređali sleva na desno gledajući iz Bara, a ujedno i gradacijski po veličini i impresiji, prvo sa leve strane, neposredno pored Starog Bara je Rikavac, zatim u sredini Suva rijeka i na kraju najveća impresija od Rumijskih kanjona - Vruća Rijeka, skroz desno oslonjena na Lisinj.

Ove kanjone deli "samo" po jedno brdo, pa su lako prepoznatljivi sa većine mesta iz Bara i okoline, ali i na fotografijama karakterističnim za Rumiju. Postoji jako lepa, stara planinarska i čobanska staza koja kreće iz Starog Bara i preseca sva tri kanjona i završava se u Velikim Mikulićima. Nažalost, ova staza nije ucrtana skoro ni na jednoj od mnogobrojnih mapa koje se nalaze u Starom Baru. Karakteristike terena na Rumiji su nisko trnovito rastinje i oštro stenje i kamenje, pa je svako kretanje van staze, livada ili maslinjaka skoro nemoguće, čak i za mnoge životinje.

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).