Extreme Canyoning - otvaranje sezone 2013

Share on Facebook

Ako Vam je neko nekada rekao da sezona kanjoninga počinje u maju ili junu shvatite ga ozbiljno!
Pomeranje granica u svemu, pa i ovoj našoj disciplini, ne bi bio toliki izazov da nismo hteli da to i uradimo. Kanjon Međurečki potok je jedan od najlepših i najinteresantnijih u našem regionu. To je ovog puta i bio naš cilj za otvaranje sezone u 2013-oj godini koje smo hteli da pomerimo kao nikada do sada na mart mesec. Zvuči pomalo suludo ali smo se jednostavno spremali za taj izazov i fizički i psihički duži vremenski period. Očekivali smo neočekivano ali iznenađenja i nepredviđene okolnosti ne možete planirati.
Očekivali smo veliku vodu i ekstremne uslove, ali realnost je pokazala da smo dobili mnogo više od očekivanog. Kiša koja je padala mesecima u tim predelima je jednostavno stvorila toliku količinu vode u kanjonu da sam pristup i ulazak već na samom početku su se činili nemogući. Nakon prolaska na skroz neočekivan način prvog velikog vodopada poteškoće su se pojavile na drugoj vertikali. Kraći dan nego što je to uobičajeno je samim tim doprineo da sa vremenom budemo limitirani. Velika količina vode i sve prepreke na koje smo nailazili su nam jednostavno to dragoceno vreme oduzimali. Adrenalin i izazovi su se smenjivali, a sam prolazak kroz kanjon je vrlo sporo napredovao.
Kao i svih prethodnih puta sigurnost naših članova nam je bila na prvom mestu pa samim tim i ekstremna borba sa vodom je bila na poslednjem. Sigurno ćemo dugo pamtiti naše otvaranje sezone u martu jer je to iskustvo u potpunosti nešto drugačije od uobičajenih prolazaka.
Ostatak fotografija sa ove skroz neobične avanture ćemo objaviti nešto kasnije kako bi ih sačuvali ekskluzivno za medije i magazine.

Celokupnu galeriju kanjona Međurečki potok pogledajte ovde.

Share on Facebook
Share on Facebook

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).