Novosti

Share on Facebook
POSLEDNJI VIDEO IZ EXTREME CANYONING SEZONE 2016!!!

24.01.2017. | POSLEDNJI VIDEO IZ EXTREME CANYONING SEZONE 2016!!!

Ovo je naš poslednji video iz više nego uspešne sezone 2016! Još jedna godina je ostala iza EXTREME CANYONING tima, još jedna godina nam je donela mnoštvo prijatelja i budućih učesnika naših kanjoning avantura! Fotografije i video materijali su ono što ostaje iza svake naše avanture, a ovi ledeni dani su savršeni za obnavljanje utisaka iz svega onoga što smo već prošli. Takodje, ovakvi video fajlovi su sjajna motivacija za sve ono što nas čeka na budućim kanjoning akcijama!

EXTREME CANYONING TIM NA SAJTU YANGJIANG GOLDSON HARDWARE FACTORY

15.12.2016. | EXTREME CANYONING TIM NA SAJTU YANGJIANG GOLDSON HARDWARE FACTORY

Veoma nam je drago kad god naše fotografije budu objavljene, a ovom prilikom delimo vest o tome da je jedna naša kanjoning fotografija iskorišćena na sajtu Yangjiang Goldson Hardware Factory. Sverastuća  svetska industrija je uvek zainteresovana za dobre fotografije, a mi smo ponosni što možemo biti deo toga i samim tim prepoznavani širom sveta.

EXTREME CANYONING SEZONA 2017

22.11.2016. | EXTREME CANYONING SEZONA 2017

Upustite se u jedinstvenu kanjoning avanturu!
Zbog zaista velikog interesovanja u narednoj godini imamo planirane akcije od aprila do novembra u dosta različitih kanjona u Srbiji i Crnoj Gori.
Prijavite se na listu i na vreme ćete dobiti informacije o svim našim akcijama. Raspored naših termina i lokacija ćemo već objaviti do kraja 2016. godine.

EXTREME CANYONING TIM NA NASLOVNOJ STRANI ROAD EXPLORER MAGAZINA

27.10.2016. | EXTREME CANYONING TIM NA NASLOVNOJ STRANI ROAD EXPLORER MAGAZINA

Fotografije iz kanjona su veom popularne širom sveta, a ovog puta sa radošću objavljujemo da se jedna od naših fotografija iz kanjoning serije našla na naslovnoj strani Road Explorer magazina. Road Explorer je kanadski magazin koji se objavljuje tri puta godišnje i sadrži novosti iz oblasti industije, tehnologije, određenih turističkih destinacija, kao i stručnih saveta iz oblasti auto-moto industrije.

SEPTEMBAR U KANJONU TRIBUĆA

25.09.2016. | SEPTEMBAR U KANJONU TRIBUĆA

Reka Tribuća izvire na planini Bobija, a uliva se u reku Trešnjicu, koja predstavlja specijalni rezervat prirode i stanište je beloglavog supa. Ona se dalje uliva u Drinu u blizini Ljubovije. Kanjon ove rečice se nalazi u donjem delu njenog toka, neposredno pre ušća, i sastoji se od nekoliko osrednjih vodopada ispod kojih su bazenčići koje lokalno stanovništvo naziva "Vesini virovi".

SEPTEMBARSKI PROLAZAK KANJONA DUBRAŠNICA

11.09.2016. | SEPTEMBARSKI PROLAZAK KANJONA DUBRAŠNICA

Lepa i opuštajuća akcija u kanjonu Dubrašnice gde nas je, po običaju, prvo dočekao jedan od najljubaznijih domaćina Mitar u zaseoku Ružići na Debelom Brdu. Posle brzinskog oblačenja opreme i spremanja uputili smo se ka smirujućem vodotoku Dubrašnice.

IZVEŠTAJ O FLORI I HERPETOFAUNI KANJONA BOGUTOVSKI POTOK

22.06.2016. | IZVEŠTAJ O FLORI I HERPETOFAUNI KANJONA BOGUTOVSKI POTOK

Nakon poslednjeg prolaska kanjona Bogutovski potok imamo skraćeni biološki izveštaj za širi auditorijum koji opisuje floru i faunu sa ove predivne lokacije. Zahvaljujući Brani i Predragu Panteliću možete da uživate u fotografijama i tehnički drugačijem opisu netaknute prirode koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

AVANTURA KOJA SE PAMTI - KANJON NEVIDIO

10.06.2016. | AVANTURA KOJA SE PAMTI - KANJON NEVIDIO

Upustite se u jedinstvenu avanturu u kanjonu Nevidio!

Prolaz kroz kanjon je rečima neopisiva avantura koju bi trebalo da doživi svako ko želi od života najbolje, a ume da uživa u lepotama prirode naspram kojih je sve ostalo, što čini našu svakodnevnicu, zanemarljivo i smešno.
Kanjon Nevidio vam zauvek ostaje urezan u duši i srcu jer vas opčini na prvi korak koji u njemu napravite!
U ovu jedinstvenu avanturu vodi vas Extreme Canyoning Team, grupa posebno obučenih ljudi specijalizovanih u oblasti planinarstva i ekstremnih sportova.

NOVO ISKUSTVO U KANJONU BOGUTOVSKI POTOK

28.05.2016. | NOVO ISKUSTVO U KANJONU BOGUTOVSKI POTOK

U novoj avanturi kroz kanjon Bogutovski potok učestvovali su novi članovi Extreme Canyoning tima, a nekima od njih je ovo bilo vatreno krštenje jer nisu ranije boravili na ovako predivnom mestu u prirodi. Grupa od 15 osoba uputila se u jedan od najlepših kanjona u krečnjačkom delu desne pritoke Morače, prepoznatljivom po vertikalama obraslim mahovinom, ne tako velikom vodom koja povremeno ponire, kao i po jednoj od najlepših "dvorana" na našim prostorima.

KANJONING TRENING NA TVRDJAVI VRMAC, KOTOR/CRNA GORA

25.05.2016. | KANJONING TRENING NA TVRDJAVI VRMAC, KOTOR/CRNA GORA

Još jedan kanjoning trening je uspešno završen. Ovog puta trening je bio usmeren na naše buduće polaznike iz Crne Gore. U našu predstojeću akciju ulazimo u potpunosti spremni na sve izazove koji nas čekaju.

PRIPREME ZA NOVU AVANTURU

15.05.2016. | PRIPREME ZA NOVU AVANTURU

Pripreme za naše buduće kanjoning avanture su u toku. Poslednji trening koji smo održali je bio u Beogradu na "25. maju" za razliku od nekih prethodnih. Najviše razloga pri izboru lokacije svakako se krije u lakom i brzom pristupu (većina naših polaznika je ovog puta iz Beograda), sjajnom prirodnom ambijentu u blizini reke bez obzira na centar grada koji se nalazi na samo 10 minuta hoda.

EXTREME CANYONING - PRIDRUŽITE SE AVANTURI!

11.05.2016. | EXTREME CANYONING - PRIDRUŽITE SE AVANTURI!

Najbolji način da osetite čari netaknute prirode je avantura prolaska kroz kanjon. Adrenalin, uzbuđenje, druženje, zabava...
Pridružite se Extreme Canyoning timu u sledećoj organizovanoj komercijalnoj turi i osetite jednu novu vrstu adrenalina!

EXTREME CANYONING TIM NA FRANCUSKOM SAJTU OXYGERS

20.04.2016. | EXTREME CANYONING TIM NA FRANCUSKOM SAJTU OXYGERS

Naše fotografije i dalje mame pažnju svetskih medija i raznih web sajtova, i svaki put sa radošću širimo sportski duh i lepote kanjoning discipline. Ovog puta jedna od kanjonskih fotografija našeg tima našla se i na francuskom sajtu Oxygers koji se bavi turizmom na jugozapadu Francuske u oblasti Gers.

EXTREME CANYONING MAGAZIN - PRVI BROJ PRED VAMA

04.04.2016. | EXTREME CANYONING MAGAZIN - PRVI BROJ PRED VAMA

Sa velikim uzbuđenjem objavljujemo da se od danas pojavljujemo i u digitalnom izdanju magazina Extreme Canyoning, prvog i jedinog kanjoning magazina na našim prostorima i širem regionu.
Kanjoning je aktivna disciplina u više od 40 zemalja sveta, i s obzirom da na globalnom nivou ovakvih magazina praktično nema, time je naše zadovoljstvo veće, a nadamo se da će Vama biti sjajna motivacija da sa Vašom ekipom upoznate čari netaknute prirode koje se najbolje osećaju u kanjonima.

KANJON BOGUTOVSKI POTOK  27-29.05.2016.

29.03.2016. | KANJON BOGUTOVSKI POTOK 27-29.05.2016.

Ne morate ići daleko da biste videli i doživeli nešto nestvarno!
KANJONING AVANTURA by EXTREME CANYONING TEAM
Extreme Canyoning tim organizuje istinsku avanturu u pravu netaknutu prirodu - kanjon Bogutovski potok! Broj mesta je ograničen pa svoje mesto treba na vreme rezervisati.

EXTREME CANYONING TIM NA SAJTU WOMENS HEALTH

10.03.2016. | EXTREME CANYONING TIM NA SAJTU WOMENS HEALTH

Jedna od najvećih svetski poznatih kompanija koja je još od 1942. godine aktivna na polju zdravlja, fitnesa, organske ishrane i sl. u svom online izdanju magazina Women's Health koristi našu fotografiju iz kanjona za svoju rubriku o listi zanimljivih aktivnosti za svakog američkog avanturistu.

KRATAK VIDEO SA EXTREME CANYONING VANSEZONSKIH TRENINGA!

22.02.2016. | KRATAK VIDEO SA EXTREME CANYONING VANSEZONSKIH TRENINGA!

Kanjoning je avanturistička aktivnost koja podrazumeva prolazak kroz kanjone savladavanjem prirodnih prepreka poput vodopada, kaskada i prirodnih bazena. Osim što zahteva određenu obuku u korišćenju propisane opreme, kao i tehnike kretanja i probijanja kroz pomalo rizične, ali veoma uzbudljive predele prirode, ova jedinstvena aktivnost koja vam nudi nezamenljiv oblik zabave i dozu adrenalina, ipak zahteva i određenu fizičku pripremu kako biste maksimalno uživali u njoj.

EXTREME CANYONING TIM U REKLAMI ZA UŽAD

25.01.2016. | EXTREME CANYONING TIM U REKLAMI ZA UŽAD

Američka kompanija Pelican Rope, koja preko 40 godina gaji tradiciju kao jedan od najpouzdanijih proizvođača specijalizovanih užadi i opreme za bezbednost na visinama, koristi jednu od naših fotografija iz kanjona Perin potok u svojoj reklamnoj kampanji. Njihovu užad već odavno koriste sve veće institucije i organizacije koje imaju potrebu za sigurnosnom opremom, a time je i nama još veće zadovoljstvo kada kvalitetna fotografija promoviše kvalitetan brend čiji je slogan: Pouzdanost je naš zaštitni znak; izuzetna vrednost naš svakodnevni standard.

KANJON ŠKURDA U X-FITNESS MAGAZINU

03.12.2015. | KANJON ŠKURDA U X-FITNESS MAGAZINU

X-Fitness magazin kao jedan od najboljih srpskih magazina za fitness, wellness, spa i sports u svom 67 internet izdanju donosi priču o sjajnom kanjonu Škurda koji je naš Extreme Canyoning tim prošao početkom novembra ove godine. X-Fitness magazin je dostupan za čitanje potpuno besplatno na portalu www.xfitness.rs

NOVEMBAR U KANJONU DUBRAŠNICA

17.11.2015. | NOVEMBAR U KANJONU DUBRAŠNICA

Na najbolji mogući način smo iskoristili bistar i sunčani novembarski dan, i drugu godinu zaredom kanjoning sezonu zatvorili prolaskom kroz kanjon Dubrašnice. Pristup do sela Ružići bio je brz i lak, a tamo nas je po običaju čekao jedan od najljubaznijih domaćina Mitar Nenadović. Topao novembarski dan je učinio da se svi dobro preznojimo pristupajući laganom stazom, dugačkom kilometar i po, do vodenog toka Dubrašnice.

EXTREME CANYONING TEAM U SPEKTAKULARNOM KANJONU ŠKURDA

08.11.2015. | EXTREME CANYONING TEAM U SPEKTAKULARNOM KANJONU ŠKURDA

Ekipa Extreme Canyoning tima više puta pred sam kraj godine i kanjoning sezone organizuje akcije prolaska kanjona tako da se odavno već može govoriti o tradiciji. Ovaj put u drugoj polovini novembra smo se "nameračili" na impozantan kanjon Škurde iznad Kotora sa 640 mnv. Impozantnost ovog kanjona se ogleda u čestim vertikalama koji počinju sa branom iz vremena Austro-Ugarske i koje se strmoglavo sa Lovćena spuštaju neposredno pored tvrđave i starog grada Kotora.

EXTREME CANYONING TIM U REKLAMI ZA POJAČALA JAPANSKE FIRME ONKYO

23.10.2015. | EXTREME CANYONING TIM U REKLAMI ZA POJAČALA JAPANSKE FIRME ONKYO

Posebno nas raduje kada emocije koje se vide na fotografijama Extreme Canyoning tima budu iskorišćene u nekim medijima svetski poznatih brendova koji nisu direktno vezani za našu disciplinu odnosno ekstremni sport. Ovog puta fotografija iz kanjona Nevidio, na kojoj se vidi emotivna veza naših članova sa prirodom, upotrebljena je na sajtu japanske kompanije Onkyo.

KANJON BRUSNICE U X-SPORTS & OUTDOOR MAGAZINU

10.10.2015. | KANJON BRUSNICE U X-SPORTS & OUTDOOR MAGAZINU

Odličan članak ispraćen vrhunskim fotografijama u novom broju X-Sports magazina, specijalizovanig časopisa za ekstremne i sve slične sportove, bolje rečeno za sve aktivnosti pod zajedničkim nazivom Outdoor sportovi. Magazin promoviše i prati sve avanturističke aktivnosti i sve ono što u našoj svakodnevnici nazivamo izazovom, avanturom i akcijom. Takođe, još jedan važan zadatak je uticaj na čitaoce da imaju aktivan i zdrav način života. U senci fudbala, rukometa, košarke... sportovi u prirodi doživljavaju pravu ekspanziju.

PERIN POTOK, SERIJAL O KANJONINGU U MAGAZINU NA RUSKOM CHERNOGORIA 2015

01.10.2015. | PERIN POTOK, SERIJAL O KANJONINGU U MAGAZINU NA RUSKOM CHERNOGORIA 2015

Zadovoljstvo nam je da predstavimo članak o kanjonu Perin Potok u ovogodišnjem broju "Crna Gora" (Chernogoria). Ovo je luksuzni sezonski magazin namenjen ruskim turistima u Crnoj Gori i ruskim građanima koji su odabrali Crnu Goru za svoj drugi dom. Ima najbolji kvalitet i najveću čitanost među magazinima na ruskom jeziku. Prvi broj izdat je u proleće 2007.

KANJON NEVIDIO IZ LIČNOG ZADOVOLJSTVA

29.08.2015. | KANJON NEVIDIO IZ LIČNOG ZADOVOLJSTVA

Nedostatak vremena i neki običan privatan život su možda trenutna najveća prepreka članovima Extreme Canyoning tima između svih putovanja i poslova koje svi pojedinačno imaju. Extreme Canyoning tim uglavnom na kanjoning ture vodi sa sobom komercijalne grupe, fotografske ture ili grupe sa prijateljima. U takvim situacijama nema baš uvek puno vremena za lično i pojedinačno uživanje.

KANJONSKA GRDOSIJA ZVANA VRUĆA RIJEKA

17.05.2015. | KANJONSKA GRDOSIJA ZVANA VRUĆA RIJEKA

Kanjon Vruće rijeke spada sigurno među najimpresivnije kanjone u okruženju. Nalazi se u blizini strogog centra Bara na Crnogorskom primorju. Iako lako prepoznatljiv i vidljiv iz centra grada, do ulaska u kanjon i nije tako jednostavno doći. Do ulaska u kanjon vodi stari makadamski put preko Velikih Mikulića koji se nalaze neposredno iznad ulaska u kanjon.

EXTREME CANYONING U ŠPANSKOM MAGAZINU OXIGENO

15.05.2015. | EXTREME CANYONING U ŠPANSKOM MAGAZINU OXIGENO

Kanjoning kao ekstremna disciplina uživa veliku popularnost u mnogim zemljama Evrope i sveta, a dokaza za to danas imamo u mnogim medijima. Čast i zadovoljstvo našem Extreme Canyoning timu pričinjava i reportaža objavljena na 8 strana u španskom magazinu Oxigeno, koji se dugi niz godina bavi ekstremnim i outdoor disciplinama.

EXTREME CANYONING U X-SPORTS & OUTDOOR MAGAZINU

08.01.2015. | EXTREME CANYONING U X-SPORTS & OUTDOOR MAGAZINU

Novi broj redizajniranog, i sada digitalnog, magazina X-Sports & Outdoor u novom broju donosi priču o kanjonu Perin potok, koji je Extreme Canyoning tim posetio u aprilu prošle godine. Inače, X-Sports & Outdoor magazin je specijalizovan za ekstremne i sve slične sportove, odnosno sve aktivnosti pod zajedničkim nazivom Outdoor sportovi.

EXTREME CANYONING TEAM U KANJONU MEĐUREČKI POTOK

11.11.2014. | EXTREME CANYONING TEAM U KANJONU MEĐUREČKI POTOK

Naš tim se pred kraj godine ponovo našao u avanturi kroz kanjon kojim smo otvorili sezonu 2013. godine. Iako je jesen svoje boje polako počeo da sakriva, ovaj prolazak nije bio ništa manje atraktivan od prethodnog, bar što se tiče adrenalina i uživanja kod članova ekipe. Kanjon Međurečki potok sa sigurnošću spada u red najlepših kanjona u našem regionu. Nalazi se na Crnogorskom primorju, na svetoj planini Rumiji odnosno na njenom istočnom kraku ka Albanskoj granici.

KANJON MRTVICE UZ ŽUTO ZLATNI KOLORIT JESENJIH BOJA

09.11.2014. | KANJON MRTVICE UZ ŽUTO ZLATNI KOLORIT JESENJIH BOJA

Kada doći i uživati u iskonskom raju zvanom Mrtvica je veliko pitanje. U zavisnosti od doba godine priroda i ceo ambijent kanjona se menjaju, pa se ne zna kada je kanjon lepši.  Da li je to u proleće kada je reka najbujnija od otapanja snega sa okolnih planina, leto kada se možete okupati u njenoj bistroj vodi ili već jesen kada će žuto-zlatni kolorit predstavljati pravi odmor za vaša čula. EXTREME CANYONING ekipa se odlučila na jesenju varijantu i pregršt boja koje su nas sačekale već na samom prilasku ovog spektakularnog kanjona.

KANJON DUBRAŠNICA U NOVEMBRU

03.11.2014. | KANJON DUBRAŠNICA U NOVEMBRU

Nije nam trebalo puno vremena da se odlučimo da u kratkom roku ponovimo prolazak kanjona Dubrašnice. Za ovaj novembarski odlazak plan je bio da "samo" nas trojica budemo ekipa, tako da bi imali i više nego dovoljno vremena da uživamo i fotografišemo svaki detalj koji poželimo. Sa druge strane dan je zaista postao kratak pa je prolazak bio planiran samo za iskusne članove našeg tima kako bi što pre prošli kanjon i izašli pre mraka bez ikakvih zadržavanja.

EXTREME CANYONING U PLANINARSKOM GLASNIKU

31.10.2014. | EXTREME CANYONING U PLANINARSKOM GLASNIKU

U novom izdanju Planinarskog Glasnika objavljena je priča o kanjonu Izubre. Kanjon Izubre ne može se okarakterisati spektakularnošću velikih stena, skulpturom zidova velikih dimenzija i nemogućnosti izlaska iz kanjona pre njegovog završetka, ali zato svojom ambijentalnom lepotom, bogatim vodenim tokom i pristupačnošću sigurno da. Izubra je najlepša i najatraktivnija u proleće i posle obilnih kiša.

EXTREME CANYONING TIM U KANJONU DUBRAŠNICE

21.09.2014. | EXTREME CANYONING TIM U KANJONU DUBRAŠNICE

Kanjon Dubrašnice se nalazi na planini Povlen odnosno Debelom brdu svega nekoliko sati vožnje od Beograda. Do kanjona se stiže dosta jednostavno tako što se sa magistralnog puta Valjevo - Bajina Bašta posle Pašne ravni i Tisove glave skrene ka selu Ružići i makadamskim putem, prateći greben, posle 5 km stiže u pomenuto selo gde se ostavlja auto. Ubrzo posle skretanja je lako uočljiv tok Dubrašnice koji se nalazi dosta niže i levo u odnosu na makadamski put u vidu duboko usečene klisure, a kanjonski deo Dubrašnice je u njenom donjem toku.

KANJON REKE RAČE

30.08.2014. | KANJON REKE RAČE

Kanjon reke Rače nalazi se na planini Tari i uliva se u Drinu u blizini Bajine Bašte. Po ovoj reci je dobio ime i daleko poznatiji drevni manastir Rača, koji se nalazi na izlasku iz kanjonskog dela ovog vodenog toka. Ulaz u kanjon je jednostavno naći i vrlo je pristupačan, odmah ispod napuštenog vojnog hotela, niz makadamski put sve do malog jezera Jarevac. Baš iz tog jezera, ističe reka Rača, a vijugavom stazicom koja često preseca reku vrlo brzo se ulazi u kanjon.

EXTREME CANYONING U MAGAZINU ELEVATE

29.08.2014. | EXTREME CANYONING U MAGAZINU ELEVATE

Extreme Canyoning tim sa velikim zadovoljstvom predstavlja naslovnu stranu drugog septembarskog izdanja magazina Elevate, oficijalnog inflight magazina Air Serbia, na kojoj se Miloš Radević spušta niz vodopad u kanjonu Barska Reka. Pored naslovne strane unutar magazina objavljen je i intervju na 6 strana o kanjoningu u našem regionu i o prelepim lokacijama koje ovaj ekstremni sport nudi svojim uživaocima.

FOTOGRAFIJA IZ KANJONA U ŠVEDSKOM MAGAZINU STANDARD

27.08.2014. | FOTOGRAFIJA IZ KANJONA U ŠVEDSKOM MAGAZINU STANDARD

Jedna od fotografija Extreme Canyoning tima dospela je na stranu magazina švedskog instituta za standarde kao ilustracija u okviru članka o standardu iz oblasti alpinističke opreme. Inače švedski standard za alpinističku opremu nosi oznaku EN 892, a o kvalitetu odnosno sigurnosti opreme i njenoj važnosti govori i statistički podatak da se samo 0,2% nesreća u alpinizmu dešava zbog opreme, dok čitavih 39,4% odlazi na pad sa litice usled nepažnje alpiniste.

JOŠ JEDNA IZUZETNA AKCIJA - KANJON NEVIDIO

08.08.2014. | JOŠ JEDNA IZUZETNA AKCIJA - KANJON NEVIDIO

Još jedna izuzetna akcija Extreme Canyoning tima u kanjonu Nevidio. Prilično je očigledno da se broj ljudi koji prolazi ovaj kanjon dosta uvećao, pa je vikendom u toku letnjih meseci gužva. Nešto kasnije smo ušli u kanjon nego uobičajno što se pokazalo odlično, jer se nismo preplitali sa ostalim grupama. Ovoga puta naša grupa je bila dosta spretna i brza, a jednim delom tome je i doprineo nizak vodostaj koji je karakterističan za avgust mesec.

EXTREME CANYONING U AUTOBILD MAGAZINU

08.08.2014. | EXTREME CANYONING U AUTOBILD MAGAZINU

Još jedan magazin u kome je naš tim zasluženo dobio svoje strane je Autobild magazin. Od 2011. godine, domaće izdanje vodećeg svetskog časopisa o automobilizmu u svakom broju nudi ekskluzivne testove novih automobila, informacije o novinama na srpskom tržištu, polovnim automobilima, “zelenim” tehnologijama, Zakonu o saobraćaju, saobraćajnoj infrastrukturi u Srbiji, trkama i sl.

EXTREME CANYONING U RUSKOM MAGAZINU

28.07.2014. | EXTREME CANYONING U RUSKOM MAGAZINU "CRNA GORA"

Luksuzni sezonski magazin namenjen ruskim turistima u Crnoj Gori i ruskim građanima koji su odabrali Crnu Goru za svoj drugi dom, ponovo je objavio članak o kanjoningu kao neizostavnu ekstremnu aktivnost u ovim krajevima. Magazin ima najbolji kvalitet i najveću čitanost među magazinima na ruskom jeziku, a počeo je sa izdavanjem u proleće 2007. god.

EXTREME CANYONING U MAGAZINU ONA

21.07.2014. | EXTREME CANYONING U MAGAZINU ONA

Nakon prošlogodišnje objave našeg članka u magazinu "Ona" poraslo je interesovanje za ovu ekstremnu disciplinu, a naš tim je dobio još jednu rubriku u ovom ženskom magazinu koji izlazi svakog 20. u mesecu. Veoma nam je drago da je broj ljubitelja outdoor aktivnosti u porastu, o čemu govore mnogobrojni članci u raznim medijima, bilo štampanim ili na internetu.

EXTREME KANJONING OSVAJA NOVE MERIDIJANE

18.07.2014. | EXTREME KANJONING OSVAJA NOVE MERIDIJANE

Na sveopštu radost čitavog Extreme Canyoning tima objavljujemo ekskluzivni članak iz fotografskog i turističkog magazina Kine, verovali ili ne. Dostupnost informacija na internetu u današnje vreme je velika, pa tako ni malo nije čudno što su o našim avanturama iz kanjona čuli i u Kini, te su sa velikom zainteresovanošću u svom vodećem turističko-fotografskom magazinu objavili priču o prolasku kroz kanjon Grlje na 6 strana.
"Photographic Travel Magazine of China" ima tiraž od 300.000 primeraka, a njihova aplikacija je sa interneta preuzeta 520.000 puta.

KANJON NEVIDIO

10.07.2014. | KANJON NEVIDIO

Kiša i nešto hladnije vreme nisu nas ni najmanje sprečili da u potpunosti uživamo u najpoznatijem kanjonu u našem regionu koji se nalazi u masivu Durmitora. Kanjon Nevidio je odavno deo tradicije  u najtoplijim letnjim mesecima za članove Extreme Canyoning tima. U ovom periodu veliki broj ljudi najčešće turista ima priliku da se uz pomoć iskusnog tima po prvi put okuša u ovom, sve popularnijem, ekstremnom sportu bez ikakvog predhodnog iskustva i predznanja. Ovog puta sa nama je bila i petnaestogodišnja Anđela iz Beograda koja nas je sve zaprepastila svojom hrabrošću i neustrašivošću, kao i lakoćom prevazilaženja svih prepreka koje je ovaj kanjon "smišljao" hiljadama godina. Koliko god puta prolazili ovaj kanjon uvek ostajemo zadivljeni nestvarnim ambijentom, ushićenošću novih učesnika, nikada ravnodušni.

EXTREME CANYONING U MAGAZINU URBAN BUG

08.07.2014. | EXTREME CANYONING U MAGAZINU URBAN BUG

Zadovoljstvo nam je da interesovanje za kanjoningom konstantno raste, i da sve veći broj medija objavljuje priče o avanturama u kanjonima. Ovog puta na naše veliko zadovoljstvo priču o kanjoningu objavio je magazin Urban Bug u svom julskom izdanju.

NOŽICE ZA NEZABORAV

14.06.2014. | NOŽICE ZA NEZABORAV

Kanjon Nožice se nalazi u Crnoj Gori, severoistočno od Podgorice, na obroncima Kučkih planina, odnosno masiva Žijeva. Ime ove interesantne rečice i kanjona potiče od plemena Bratonožići, koje se nalazi tik između Vasojevića na severu, Kuča na istoku na granici sa Albanijom i Pipera na zapadu. Ovom kanjonu je vrlo lako pristupiti sa starog puta Podgorica - Kolašin, gde put u jednom trenutku i prelazi preko vodenog toka Nožica. Tu treba skrenuti i pratiti asfaltirani put par stotina metara nizvodno, sve do mesta gde počinje da se penje i udaljava od vodenog toka Nožica. Nožice se spajaju sa vodenim tokom Brskuta i sačinjavaju Malu Rijeku koja se nedaleko od Podgorice uliva u Moraču. Sliv ovih reka je prilično nepristupačan i slabo naseljen, kao i većina kraških predela u Crnoj Gori.

NAKON GODINU DANA OD OTKRIVANJA EXTREME CANYONING TIM PONOVO U KANJONU KNEZOVI

31.05.2014. | NAKON GODINU DANA OD OTKRIVANJA EXTREME CANYONING TIM PONOVO U KANJONU KNEZOVI

Posle godinu dana vratili smo se u kanjon koji niko osim nas nije posetio, i koji smo sa oduševljenjem otkrili i prvi prošli. Ovog puta, bilo nas je 15 i za većinu je ova akcija predstavljala nastavak početnog nivoa obuke sa Magliča i prvi vertikalni kanjon.

EXTREME CANYONING TRENING KAMP U SREDNJOVEKOVNOM GRADU

12.05.2014. | EXTREME CANYONING TRENING KAMP U SREDNJOVEKOVNOM GRADU

Ponovo je srednjevekovni grad Maglič (Jerinin grad iz XIII veka) bio mesto za trening i obuku ljubitelja kanjoninga okupljenih oko Extreme Canyoning tima. Najviše razloga pri izboru lokacije je svakako u lakom i brzom pristupu, savršenom prirodnom ambijentu sa pogledom na Ibarsku dolinu i jedan od najočuvanijih srednjovokovnih gradova na čijim vertikalnim zidovima smo izvodili sve vežbe.

EXTREME CANYONING TRENING KAMP - NAJAVA!

06.05.2014. | EXTREME CANYONING TRENING KAMP - NAJAVA!

Extreme Canyoning Team u nedelju 11. maja 2014.godine organizuje obuku i trening kamp za prolazak tehničkih kanjona. Kroz ovo obaveštenje pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže! Nakon prolaska obuke i tehničkih detalja sa nama bićete u mogućnosti da odete korak dalje, da posetite neuobičajena mesta i da osetite pravu netaknutu prirodu.

EXTREME CANYONING TIM U KANJONU PERIN POTOK

27.04.2014. | EXTREME CANYONING TIM U KANJONU PERIN POTOK

Extreme Canyoning tim obišao je novi kanjon Perin potok u kraju koji je najpoznatiji po maslinama.
Suva rijeka odnosno Perin potok se nalazi na svetoj planini Rumiji, pozicioniranoj na Crnogorskom primorju, tačno između Skadarskog jezera na severoistoku i Jadranskog mora, odnosno Barskog polja na jugozapadu.

KANJON IZUBRE - NAJLEPŠI KANJON U PERIODU VELIKIH VODA

23.04.2014. | KANJON IZUBRE - NAJLEPŠI KANJON U PERIODU VELIKIH VODA

U situaciji kada je većina reka u Srbiji nadošla i kada su u mnogim mestima pretile poplave i klizišta, odlučili smo se neplanirano da "iskoristimo situacju" i da prodjemo i uslikamo kanjon Izubre,  koji je upravo najlepši u periodu velikih voda.
U Izubru ćemo se svakako ponovo vratiti, a najviše iz razloga jednostavne pristupačnosti za sve one koji se i ne bave profesionalno kanjoningom ili bilo kojom sličnom sportskom aktivnošću.
Ujedno ovo je bila prva akcija i otvaranje sezone "Extreme Canyoning" tima za 2014 godinu.

EXTREME CANYONING U PLANINARSKOM GLASNIKU

17.04.2014. | EXTREME CANYONING U PLANINARSKOM GLASNIKU

U novom prolećnom izdanju Planinarskog Glasnika objavljena je priča o kanjonu Brusnice. Ovaj kanjon se nalazi na planini Zvijezdi koja pripada masivu Tare odnosno nacionalnom parku Tara. Brusnicu sačinjavaju Omar i Galinska reka koje se posle kraćeg toka spajaju. Uliva se u jezero Perućac na Drini na 24-tom kilometru od brane i zajedno sa jezerom predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne koja se dalje nastavlja niz Drinu. Nadamo se da ćemo ga uskoro ponovo posetiti.

EXTREME CANYONING U NOVOM ONLINE IZDANJU MAGAZINA X-FITNESS

29.01.2014. | EXTREME CANYONING U NOVOM ONLINE IZDANJU MAGAZINA X-FITNESS

Veoma smo zadovoljni što je X-Fitness Magazin ponovo oživeo i u svom novom besplatnom internet izdanju objavio fantastičnu priču iz kanjona Brusnice, koju ste na našem sajtu takođe imali prilike ekskluzivno da pročitate. Sve više je ljudi zainteresovano za kanjoning u poslednje vreme, a tome su svakako doprineli svi mediji koji su o ovoj disciplini objavljivali zanimljive članke, i ovim putem se svima na tome zahvaljujemo.

POSEBNA RUBRIKA SA FOTOGRAFIJAMA IZ KANJONA NA “EXTREME PHOTOGRAPHER” VEBSAJTU!

27.12.2013. | POSEBNA RUBRIKA SA FOTOGRAFIJAMA IZ KANJONA NA “EXTREME PHOTOGRAPHER” VEBSAJTU!

Predrag Vučković jedan je od najpoznatijih svetskih fotografa kada su u pitanju ekstremni sportovi pa je samim tim posebno zadovoljstvo predstaviti galeriju fotografija “EXTREME CANYONING” na njegovom vebsajtu u zasebnoj sekciji. On je jedan od ljudi koji su doprineli da “nedostupno” postane “dostupno” za ljudsko oko kada se pomenu kanjoni i mnoge druge ekstremnne aktivnosti. U galerijama koje su predstavljene na njegovim stranicama možete da pogledate sužen izbor najboljih fotografija iz mnoštva kanjona koje je Extreme Canyoning tim imao prilike do sada da obiđe.

EXTREME CANYONING FOTOGRAFIJA NA REKLAMI ZA

25.12.2013. | EXTREME CANYONING FOTOGRAFIJA NA REKLAMI ZA "MIDLAND XTC400 ACTION CAM"

Fotografije Extreme canyoning tima polako ali sigurno pojavljuju se na najneverovatnijim mestima (magazinima, bilbordima, web portalima, časopisima, novinama), pa tako i u okviru američke kompanije Midland koja je za svoju najnoviju kameru XTC400 upotrebila fotografiju sa Milošem Radevićem koju smo napravili u kanjonu Grlja.
Ujedno ovo je jedna od naših najobjavljivanijih fotografija na koju smo posebno ponosni jer je njen sam nastanak vezan za neke naše posebne događaje prilikom prolaska tog kanjona. Ova fotografija i saradnja sa kompanijom Midland je samo još jedan dokaz da Extreme Canyoning tim kroz svoje akcije doseže mnogo dalje i od granica naših susednih zemalja.

KROZ KANJON IZ DRUGAČIJE PERSPEKTIVE

26.11.2013. | KROZ KANJON IZ DRUGAČIJE PERSPEKTIVE

Evo jedinstvene priče o kanjonima iz potpuno drugog ugla, iz vazduha. Jedan od naših prijatelja i članova Extreme Canyoning tima, a ujedno i jedan od najboljih letača u svetu u akro paraglajdingu, Petar Lončar, izveo je let iznad kanjona Waimea na havajskom ostrvu Kauai. Materijal koji vam dostavljamo je vrlo ekskluzivan i dobili smo ga odmah nakon njegovog leta iznad ovog potpuno neverovatnog kanjona.

“EXTREME CANYONING” NA SAJTU NACIONALNE TURISTIČKE ORGANIZACIJE CRNE GORE “MONTENEGRO WILD BEAUTY”

21.11.2013. | “EXTREME CANYONING” NA SAJTU NACIONALNE TURISTIČKE ORGANIZACIJE CRNE GORE “MONTENEGRO WILD BEAUTY”

Posebno je zadovoljstvo videti fotografije “EXTREME CANYONING”-a na posebnim mestima. Jedno takvo je i oficijalni vebsajt Nacionalne turističke organizacije Crne Gore “MONTENEGRO WILD BEAUTY”. Veliku pažnju izazvale su naročito fotografije kanjona za koje ljudi nisu ni znali da postoje i koje predstavljaju ono nešto posebno što nije dostupno baš svakome. Takođe nas raduje i saradnja sa Turističkom organizacijom Crne Gore jer nam se na taj način stvaraju uslovi da još većem auditorijumu predstavimo onu pravu “netaknutu prirodu” i na taj način ispromovišemo sve ono za šta se “EXTREME CANYONING” zalaže.

EXTREME CANYONING U CRNOGORSKOM DNEVNOM LISTU DNEVNE NOVINE

20.11.2013. | EXTREME CANYONING U CRNOGORSKOM DNEVNOM LISTU DNEVNE NOVINE

Nakon objavljivanja naših spektakularnih fotografija na zvaničnom Red Bull-ovom sajtu javili su nam se mnogi mediji koji su želeli da prošire priču, objave slike ili iskreiraju nešto njihovo autentično. Oni koji su bili zaista motivisani da to urade je crnogorski dnevni list "Dnevne Novine" koje su kroz njihovu reportažu zaista posvetili ogroman prostor onome što ekstrim kanjoning radi. Kako je to sve izgledalo u štampanom izdanju možete pogledati unutar ove rubrike.

EXTREME CANYONING NA GLOBALNOM RED BULL WEB SAJTU

18.11.2013. | EXTREME CANYONING NA GLOBALNOM RED BULL WEB SAJTU

Zaista je teško objasniti koliko je komplikovano objaviti bilo kakvu priču na zvaničnom internacionalnom Red Bull-ovom web sajtu sa sadržajem koji nema nikakve veze sa njhovom kompanijom. Atraktivnost naših fotografija, napravljeni materijali i sadržaj koji smo im poslali jednostavno ih nije ostavio ravnodušnim. Takođe, veliki udeo u ovoj objavi  je imao i naš fotograf Predrag Vučković koji je inače i član Red Bull Pro tima kada su u pitanju fotografi koji pokrivaju sve njihove događaje širom planete.

U CARSTVU MEDVEDA I DIVOKOZA - KANJON BRUSNICE

09.11.2013. | U CARSTVU MEDVEDA I DIVOKOZA - KANJON BRUSNICE

"Extreme Canyoning" tim je proteklog vikenda posetio jednu od najvećih i najlepših divljina u Srbiji, kanjon Brusnice.
Ovaj kanjon se nalazi na planini Zvijezdi koja pripada masivu Tare odnosno nacionalnom parku Tara. Brusnicu sačinjavaju Omar i Galinska reka koje se posle kraćeg toka spajaju. Uliva se u jezero Perućac na Drini na 24-tom kilometru od brane i zajedno sa jezerom predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne koja se dalje nastavlja niz Drinu.

EXTREME CANYONING NA NAJPOSEĆENIJEM SPORTSKOM PORTALU U SRBIJI -

05.11.2013. | EXTREME CANYONING NA NAJPOSEĆENIJEM SPORTSKOM PORTALU U SRBIJI - "SPORTAL"

Saradnja Extreme Canyoning tima sa najposećenijim sportskim portalom u Srbiji počinje danas i to sa zanimljivom pričom o ekstremnom kanjoningu kroz tekst i fotografije u njihovoj sekciji "Ekstremni sport". Sportal.rs vam omogućava da uvek i svuda budete u toku sa sportskim dešavanjima u Srbiji i svetu. Predan tim novinara radi danonoćno da bi vas izveštavao o aktuelnim zbivanjima u svim sportovima.

EKSTREMNI KANJONING U NAJTIRAŽNIJIM CRNOGORSKIM DNEVNIM NOVINAMA VIJESTI KROZ INTERVJU PREDRAGA VUČKOVIĆA

03.11.2013. | EKSTREMNI KANJONING U NAJTIRAŽNIJIM CRNOGORSKIM DNEVNIM NOVINAMA VIJESTI KROZ INTERVJU PREDRAGA VUČKOVIĆA

Najtiražnije crnogorske dnevne novine Vijesti objavile su fantastičan članak o kanjoningu zajedno sa intervjuom Predraga Vučkovića, jednog od najpoznatijih sportskih fotografa današnjice (lider i osnivač Ekstrim Kanjoning tima), koji je takođe održao motivacioni fotografski seminar na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 02.11.2013.

IZAZOV KAKAV NISMO OČEKIVALI - KANJON NOŽICE

23.10.2013. | IZAZOV KAKAV NISMO OČEKIVALI - KANJON NOŽICE

Kanjon Nožice se nalazi u Crnoj Gori severoistočno od Podgorice. Odmah na ulazu u ovaj spektakularni kanjon smo primetili izuzetno visok vodostaj, pogotovu što Nožice u delu pored puta imaju dosta široko korito. Ovo i nije tako čudno, s obzirom da su poslednjih dana intezivno padale kiše, ali smo bili delimično iznenadjeni jer je voda premašila sva naša očekivanja. Svesni velike avanture kao i mogućih opasnosti, spremni na većinu nepredvidjenih okolnosti pa čak i spavanje u kanjonu ušli smo u Nožice. Tog dana smo prošli dva kanjona jedan nizvodno,a jedan uzvodno :) Kanjon Nožice je kanjon kome ćemo se sigurno ponovo vratiti!    

EXTREME CANYONING NA INTERNET PORTALU TELEGRAFA

15.10.2013. | EXTREME CANYONING NA INTERNET PORTALU TELEGRAFA

Na jednom od najposećenijih internet portala u Srbiji telegraf.rs objavljena je reportaža o kanjoningu sa nekim od naših zanimljivih fotografija. Svest ljudi o kanjoningu je dosta porasla u poslednjih godinu dana upravo zahvaljujući medijima koji o tome pišu, a o čemu nam je posebno drago.

EKSTREMNA AVANTURA, EKSTREMNI KANJON - KANJON GRLJA

28.09.2013. | EKSTREMNA AVANTURA, EKSTREMNI KANJON - KANJON GRLJA

Kanjon Grlje se nalazi na Prokletijama, na samoj granici između Crne Gore i Albanije u mestu Vusanje odmah posle napuštene karaule. Samo ime Prokletije simbolizuje prirodne odlike ovog kraja: neprohodnost, divljinu, kruševitost, ličnu nesigurnost... Reka Grlja izvire u dolini Ropojani iz nestvarnog jezerceta "Savino oko" ili "Skakavica" kako ga naziva lokalno Albansko stanovništvo. Reka je karakteristična po kristalno čistoj i ledenoj  vodi, konstantne temperature 6 stepeni. Već posle par kilometara obrazuje kanjon koji ne možemo svrstati ni među duboke, a ni dugačke ali uvek ćemo mu pristupati sa velikim strahopoštovanjem. Razlog tome leži u uskim i glatkim procepima ovog kanjona gde uglavnom cirkuliše velika količina jezivo hladne vode.

SEZONA JOŠ UVEK TRAJE - KANJON BOGUTOVSKI POTOK

17.09.2013. | SEZONA JOŠ UVEK TRAJE - KANJON BOGUTOVSKI POTOK

Iako period godine i nije baš među najatraktivnijim za prolazak ovog kanjona zbog malog vodostaja, ipak smo se odlučili da ovog puta to bude Bogutovski potok. Najvećim delom na našu odluku je uticalo to što su sa nama krenuli specijalni gosti kojima je ovo prvi kanjon. Sve je krenulo sa iščekivanjem nivoa vodostaja, a kiša koja je padala čitave prethodne noći je garantovala da kanjon sigurno neće biti potpuno suv. Po starom običaju, čim smo stigli do lokacije prvo smo se uputili na izlazak iz kanjona koji se nalazi na samoj magistrali između Kolašina i Podgorice u najužem delu kanjona Morače. Inače Bogutovski potok je desna pritoka daleko veće i poznatije Morače.

EXTREME CANYONING U DNEVNIM NOVINAMA

16.09.2013. | EXTREME CANYONING U DNEVNIM NOVINAMA "NAŠE NOVINE" - NIJE SVAKI TEKST DOBAR TEKST

Ovo je još jedan dokaz da su novinari sposobni da svojim neznanjem, nekulturom i maloumnošću od sjajne stvari preokrenu tekst u totalno drugačijem smeru od onog koji zaista jeste. Čast našim prijateljima novinarima, saradnicima i svima onima koji svoj posao rade časno na način na koji zaista treba, a svima onima koji to ne rade naš advokat i pravosuđe su stvoreni za takve.

KROĆENJE KANJONA - ČLANAK U TELENOR KONTAKT MAGAZINU

06.09.2013. | KROĆENJE KANJONA - ČLANAK U TELENOR KONTAKT MAGAZINU

Telenor Kontakt magazin, kao jedan od nama dragih saradnika, u septembarskom izdanju objavljuje priču o kanjoningu koju vam i ovde prenosimo. Telenor Kontakt je besplatni mesečni magazin koji svakog prvog u mesecu u mnogobrojnim Telenor prodavnicama, kod Telenor dilera, kao i u preko 2.000 HoReCa objekata svako može besplatno da dobije. Ovaj magazin koji se bavi lepšom stranom komunikacije izlazi u tiražu od 100.000 primeraka, a objavljuje ga kompanija Attica Media SRB.

ODVAŽNI DOKTORI U KANJONU NEVIDIO

03.08.2013. | ODVAŽNI DOKTORI U KANJONU NEVIDIO

I ovog puta smo se vratili u popularni i uvek veličanstveni kanjon Nevidio da testiramo izdržljivost onih od kojih se očekuje najviše. Sa nama je bila grupa mladih lekara iz Beograda i Novog Sada, a čak sedam od njih su bile devojke. Lekari su sa osmehom na licu savladali kanjon, pokazali hrabrost i izdržljivost i ostali oduševljeni lepotama kanjona. Ovo je prvi, i svakako ne poslednji kanjon koji smo prošli zajedno. Primarni cilj je ispunjen: svi smo uživali, stekli novo iskustvo i lepe slike za pamćenje.

EXTREME CANYONING U RUSKOM MAGAZINU

29.07.2013. | EXTREME CANYONING U RUSKOM MAGAZINU "CRNA GORA" + NASLOVNA STRANA

Luksuzni sezonski magazin namenjen ruskim turistima u Crnoj Gori i ruskim građanima koji su odabrali Crnu Goru za svoj drugi dom. Ima najbolji kvalitet i najveću čitanost među magazinima na ruskom jeziku, a počeo je sa izdavanjem u proleće 2007. god. U ovom broju na naslovnoj strani se našla i jedna od fotografija Predraga Vučkovića sa Jovanom Medenicom ispred predivne panorame reke Crnojevića, dok unutar magazina čitaoci mogu dobiti odgovore na neka pitanja vezano za kanjoning kao ekstremnu disciplinu na našim prostorima.

KANJON KOJI SE UVEK PAMTI - KANJON NEVIDIO

20.07.2013. | KANJON KOJI SE UVEK PAMTI - KANJON NEVIDIO

Još jedna dobro organizovana akcija i druženje u dobro nam poznatom kanjonu Nevidio, kanjon reke Komarnice. Ekipa turista koje smo ovog puta sproveli kroz Nevidio i više nego raspoložena i hrabra. Ovaj kanjon je uvek lep i poseban na svoj način ali i kanjon koji krije svoja iznenadjenja. Ovog puta smo zapazili nešto veću koncetraciju riba, a sam vodostaj je prilično opao u roku od samo nedelju dana. U svakom slučaju prolazak kanjona Nevidio je svima bio jako zabavan kao i uvek.

EXTREME CANYONING U MAGAZINU ONA

18.07.2013. | EXTREME CANYONING U MAGAZINU ONA

Da ovaj ekstremni sport privlači sve veću pažnju dokazuju brojni magazini i novine koji pišu o kanjoningu u Srbiji i regionu, a još jedan takav slučaj je i članak u magazinu 'Ona'. Ovaj magazin izlazi svakog 20. u mesecu, i zadovoljstvo nam je kad god smo u prilici da sarađujemo sa nekim od medija kako bi što većem broju ljudi ukazali na zadovoljstva koja pruža ova disciplina ekstremnog sporta.

KANJON KOME SE UVEK VRAĆAMO - KANJON NEVIDIO

13.07.2013. | KANJON KOME SE UVEK VRAĆAMO - KANJON NEVIDIO

Uvek je više od zadovoljstva vratiti se u jedan od najpopularnijih kanjona u našem regionu “Kanjon Nevidio”. Kao i svake godine u letnjem periodu Extreme kanjoning tim organizuje komercijalne ture za prolazak ovog kanjona. Zbog zaista prevelikog interesovanja i velikog broja upita koje smo dobili prva ovogodišnja grupa je sačinjavala sedamnaest ljudi od čega nekako sa ponosom moramo da izdvojimo da su više od polovine bile devojke, što samo ukazuje da ova aktivnost sve više osvaja i ženska srca. Moramo takodje napomenuti da je ova prva grupa sačinjena u sjajnoj saradnji sa “EXTREME GYM” fitness centrom sa ubedjenjem da je naša saradnja tek započeta, što će se u budućnosti svakako videti.

EXTREME CANYONING TIM U KANJONU U KOM NIKO NIKAD NIJE BIO - KANJON KNEZOVI

24.06.2013. | EXTREME CANYONING TIM U KANJONU U KOM NIKO NIKAD NIJE BIO - KANJON KNEZOVI

Nije lako pronaći kanjon u kojem niko nikada nije bio. Ekipa "Extreme Canyoning" tima je prošla kanjon u okviru Nacionalnog Parka Tara koji je pre toga bio samo mit nekolicine meštana koji tu žive. Predivan je osećaj kada otkrijete nešto novo i prođete tamo gde niko pre vas nije kročio, i sigurno će u budućnosti ovakvih akcija biti još više. Kanjon Knezovi je vredan svake pažnje i respekta. Iako je među najdubljim u regionu, umerenost i raspoređenost vertikala dopušta da se u potpunosti uživa u lepotama ovog kanjona bez prenapornog rada sa tehničkom opremom.

EXTREME CANYONING TIM U KANJONU SEOSKI POTOK

16.06.2013. | EXTREME CANYONING TIM U KANJONU SEOSKI POTOK

Dugo smo pričali o ovom kanjonu ali je nekako uvek ostajao u senci nekih drugih akcija koje je “EXTREME CANYONING” tim organizovao prethodnih godina. Ali dođe vreme i za najveći i najdublji kanjon u Srbiji “SEOSKI POTOK” ili kako ga meštani zovu “MATIĆA POTOK”. Pažljivo odabrani tim od 6 članova je bio spreman za ovu akciju. Nakon dobijanja zvanične dozvole od Nacionalnog Parka “TARA” avantura je mogla da počne!

EXTREME CANYONING U POLITIKINOM MAGAZINU + NASLOVNA STRANA 2013

16.06.2013. | EXTREME CANYONING U POLITIKINOM MAGAZINU + NASLOVNA STRANA 2013

Višegodišnja uspešna saradnja sa Politika Magazinom veoma pozitivno utiče na širenje svesti među našom populacijom o kanjoningu, koji poprima sve veću ulogu u turističkom životu našeg regiona. Ovog puta, pored naslovne strane, čitaoci mogu da saznaju neke informacije o našem prolasku kanjona Barska reka, bisera planine Kopaonik, o kome smo i ovde nešto ranije pisali. Naravno, fotografije Predraga Vučkovića ponovo upotpunjuju ovu rubriku na opšte zadovoljstvo čitalaca.

EXTREME CANYONING TEAM U KANJONU BARSKE REKE

18.05.2013. | EXTREME CANYONING TEAM U KANJONU BARSKE REKE

Kada se pomene Kopaonik, prva asocijacija za većinu ljudi u Srbiji je skijanje ili branje borovnica i šetanje po prirodi. Međutim, "srpska lepotica" vešto krije svoje tajne. Mnoge od njih i nisu tako lako dostupne "običnom" svetu jer su totalna nepoznanica za većinu ljudi, pre svega zbog svoje nepristupačnosti. Jedna od njih je kanjon Barske reke koja predstavlja pravo bogatstvo Kopaonika, a nalazi se na samo 14 kilometara od strogog turističkog centra.

EXTREME CANYONING NA SAJTU RED BULL-a

03.05.2013. | EXTREME CANYONING NA SAJTU RED BULL-a

Zahvaljujući jednoj od naših renomiranih novinarki i našoj prijateljici Mariji Joksimović, tekst i fotografije o našem prolasku Vruće Rijeke je osvanuo na oficijalnom sajtu Red Bull-a. Priča koju je ona napisala je privukla veliku pažnju, kako raznih medija, tako i pojedinaca koji se bave ovakvim ili sličnim outdoor aktivnostima. Ono što nas je najviše obradovalo je to što je najveći utisak ostavilo na ljude kojima kanjoning u potpunosti izgleda nedodirljiv. U nadi da će takvim ljudima biti promenjeno mišljenje nastavićemo da Vas sa našim avanturama motivišemo.

EXTREME CANYONING 1. MAJA U KANJONU VRUĆE RIJEKE

01.05.2013. | EXTREME CANYONING 1. MAJA U KANJONU VRUĆE RIJEKE

Prvi maj za mnoge je bio odlazak u prirodu i roštiljanje, ali evo jedne drugačije priče. Extreme Canyoning tim u sastavu Predrag Vučković, Milan Jovanović i Goran Vuković, predvođeni Milošem Radevićem je 1. maj obeležio na sebi svojstven način. Njih četvorica uspešno su prošli Vruću Rijeku, najveći kanjon Crne Gore i to samo za jedan dan. Kanjon Vruće Rijeke se nalazi tačno između obronka planine Rumije sa desne strane i planine Lisinj sa leve strane, gledano nizvodno.

EXTREME CANYONING - OTVARANJE SEZONE 2013

30.03.2013. | EXTREME CANYONING - OTVARANJE SEZONE 2013

Ako Vam je neko nekada rekao da sezona kanjoninga počinje u maju ili junu shvatite ga ozbiljno!
Pomeranje granica u svemu, pa i ovoj našoj disciplini, ne bi bio toliki izazov da nismo hteli da to i uradimo. Kanjon Međurečki potok je jedan od najlepših i najinteresantnijih u našem regionu. To je ovog puta i bio naš cilj za otvaranje sezone u 2013-oj godini koje smo hteli da pomerimo kao nikada do sada na mart mesec. Zvuči pomalo suludo ali smo se jednostavno spremali za taj izazov i fizički i psihički duži vremenski period. Očekivali smo neočekivano ali iznenađenja i nepredviđene okolnosti ne možete planirati.

EXTREME CANYONING U KATALOGU IGLU ŠPORT

01.12.2012. | EXTREME CANYONING U KATALOGU IGLU ŠPORT

Jedan od najvećih uvoznika i distributera outdoor opreme u našem okruženju firma Iglu Šport, koja je ujedno i prijatelj Extreme Canyoning tima, je u svom novom katalogu za predstojeću sezonu jesen-zima 2012/13 posvetila dve strane promovisanju extreme canyoninga kao discipline u usponu, koja je ujedno direktno vezana za njihovu delatnost. Čitaoci će uživati uz prikladne fotografije i informativni tekst o kanjoningu i obaveznoj opremi za ovaj vid aktivnosti. Katalog je dostupan planinarskim društvima, kao i svim registrovanim članovima iglu šport organizacije.

KANJON NEVIDIO - ZA SVE ONE KOJI SU ŽELJNI ISTINSKE AVANTURE

28.07.2012. | KANJON NEVIDIO - ZA SVE ONE KOJI SU ŽELJNI ISTINSKE AVANTURE

Pored brojnih akcija koje "EXTREME CANYONING" tim sprovodi, uvek postoje one koje treba na neki način i izdvojiti. Ovaj odlazak u kanjon Nevidio nam je svakako bio jedan od drugačijih iz nekoliko razloga. Na prvom mestu zbog neuobičajenog broja ljudi tako da je dobro poznati i popularni kanjon Nevidio bio ispunjen nešto većim brojem mladih ljudi koje smo poveli u jednu od avantura koje su za ono njihovo istinsko životno pamćenje. Ovog puta nas je bilo 16 ali bez obzira na brojno stanje sve je funkcionisalo kao i obično, a sam prolazak trajao je manje od 5 sati (što generalno u našim komercijalnim turama apsolutno ništa ne znači jer nam je jedini prioriteni cilj uživanje u samom prolasku i vreme nam apsolutno ništa ne znači).

EXTREME CANYONING U POLITIKINOM MAGAZINU + NASLOVNA STRANA

22.07.2012. | EXTREME CANYONING U POLITIKINOM MAGAZINU + NASLOVNA STRANA

Kanjoning je ekstremni sport koji poslednjih godina osvaja i naše momke. Ipak, bez dobre obuke, kvalitetne opreme i vođe tima nema uspešne akcije. Rečima Rajne Popović počinje članak o kanjoningu u Politici, najstarijem listu na Balkanu, nedavno objavljenom kod nas. Kao i do sada neizreciva nam je čast kada poznati mediji pišu o našoj i vašoj disciplini, što u mnogome doprinosi širenju svesti ljudi o ovom avanturističkom sporu, a o čemu svedoči i sve veći broj zaintereovanih ljudi raznih starosnih dobi za posetu nekom od kanjona.

EXTREME CANYONING U MAGAZINU PUTOKAZ

17.07.2012. | EXTREME CANYONING U MAGAZINU PUTOKAZ

Saznanje da se svest ljudi o kanjoningu iz dana u dan širi i van teritorije Srbije pričinjava nam veliko zadovoljstvo. U crnogorskom magazinu Putokaz čitaoci će imati prilike da saznaju nešto o kanjoningu uopšte, kao i kratku priču o kanjonu Nevidio, najpopularnijem kanjonu u Crnoj Gori. Ova zemlja je pravi izazov svim istinskim ljubiteljima prirode; prava destinacija alpinista, kanjonaša, istraživača, turista, fotografa i svih onih koji žele nešto više i izazovnije od klasične svakodnevice. Ova zemlja planina i mora, predstavlja bogatu riznicu i mnoštva kanjona, od kojih su mnogi još neistraženi.

KANJON NEVIDIO - UVEK PUN IZAZOVA NA SVOJ JEDINSTVEN NAČIN

07.07.2012. | KANJON NEVIDIO - UVEK PUN IZAZOVA NA SVOJ JEDINSTVEN NAČIN

Kanjon Nevidio je jedan od najpopularnijih kanjona u našem regionu. Jako dobro skriven između durmitorskih planina, hladan, bez sunca i prepun različitih izazova. Avantura koju ovaj kanjon pruža slična je ozbiljnom vodenom parku ali na drugačiji način. Extreme Canyoning Team godinama dolazi i prolazi kanjon Nevidio i svaki put je drugačiji i izazovniji. Savršen je za totalne početnike u kanjoningu kao i komercijalne ture, a sa druge strane interesantan za ozbiljne kanjondžije kojima dobro dođe kao neko opuštanje i zabava.

BOGUTOVSKI POTOK - UVEK DRUGAČIJI OD OSTALIH

29.05.2012. | BOGUTOVSKI POTOK - UVEK DRUGAČIJI OD OSTALIH

Kanjon kome se uvek rado vraćamo i jedan od omiljenih je Bogutovski potok. Maj mesec je bio rezervisan za ovaj kanjon u očekivanju velike količine vode, što se na kraju i obistinilo. Obično je suv i sa vrlo malo vode tako da je ovog puta prolazak kroz njega bio spektakularan i drugačiji. Reč potok označava manji vodeni tok, pa u skladu sa tim nazivom ne bi trebalo očekivati ništa spektakularno od kanjona kroz koji protiče jedan običan potok. Istina se, međutim, nalazi na suprotnoj strani od ovakvog načina razmišljanja, u šta se Extreme Canyoning Team uverio po ko zna koji put.

KANJONING NE MORA DA BUDE EKSTREMNA AKTIVNOST

27.05.2012. | KANJONING NE MORA DA BUDE EKSTREMNA AKTIVNOST

Šetnja kanjonom može biti nezaboravan doživljaj i ne mora nužno da bude ekstremna aktivnost, kako je mnogi nepoznavaoci ove discipline doživljavaju. Većina kanjona u našem regionu i u Srbiji može da se prođe peške i bez neke veće profesionalne opreme, pa je veoma preporučljivo da, ukoliko imate mogućnosti, i sami osetite čari netaknute prirode u nekom kanjonu. Kroz ovaj kratak text EXTREME CANYONING team će pokušati da vas motiviše i da vam naznači da sa nama možete da uživate na različite načine koristeći određene šetačke kanjone, vodopade, prelepe izvore i sve ostale mogućnosti koje vam boravak u prirodi pruža.

EXTREME CANYONING U DNEVNIM NOVINAMA BLIC

09.05.2012. | EXTREME CANYONING U DNEVNIM NOVINAMA BLIC

Ekspanzija ekstremnog kanjoninga se nastavlja, ovog puta u dnevnim novinama BLIC, gde su čitaoci, pored nekih informacija o samom sportu, mogli da se upoznaju i sa jednim od osnivača Extreme Canyoning Tima, Milošem Radevićem. Drago nam je da jedan od najtiražnijih dnevnih listova u zemlji podiže svest ljudi o postojanju ove ekstremne discipline, koja svakako zaslužuje još više pažnje.

EXTREME CANYONING U PLAYBOY MAGAZINU

24.04.2012. | EXTREME CANYONING U PLAYBOY MAGAZINU

Većina ljudi u Srbiji ne zna da je i u našoj okolini moguća jedna od najčudesnijih avantura u netaknutoj prirodi, kakvu pruža ekspedicija po kanjonima. Extreme Canyoning i dalje doživljava svoju ekspanziju čemu svedoči i članak u jednom od najpoznatijih svetskih magazina kao što je to Playboy. U srpskom izdanju magazina Playboy za maj mesec 2012. godine, pored zanimljivih fotografija iz kanjona našeg regiona, saznaćete neke osnovne stvari o ovom, sve više popularnom, sportu kod nas, a na način kako to predstavljaju urednici ovog magazina.

OTVARANJE SEZONE 2012 - KANJON ŠKURDA

04.04.2012. | OTVARANJE SEZONE 2012 - KANJON ŠKURDA

Ovogodišnje otvaranje kanjoning sezone za Extreme Canyoning Team je počelo 04.04.2012. sa veličanstvenim kanjonom Škurda. Nakon žestoke zime i višemesečnog iščekivanja došao je prvi dan da otpočnemo sa našim akcijama. Prošle godine smo bili primorani da uradimo evakuaciju iz kanjona pre njegovog samog kraja, pa je to jedan od razloga zašto nam je ovaj kanjon bio prvi u planu. Drugi razlog za odabir ovog kanjona je bio upravo i vremenski period koji smo odabrali nakon ogromnih snegova sa očekivanjem velike količine vode. Nije nam dugo trebalo da odredimo tačan datum kao i da okupimo celu ekipu. Kroz ovu galeriju možete pogledati kako je izgledao donji deo kanjona Škurde, a uz to i zamisliti kako je nama bilo.

TRENING KAMP EXTREME CANYONING TIMA

24.03.2012. | TRENING KAMP EXTREME CANYONING TIMA

Srednjovekovni grad Maglić (Jerinin Grad iz XIII veka) se nalazi na na strmim zapadnim liticama planine Stolovi na samom grebenu neposredno uz reku Ibar, 20 km južno od Kraljeva Planina Stolovi pripada grupi severnokopaoničkih planina sa najvišim vrhovima Usovica (1375 mnv) i Ciker (1324 mnv). Zbog brzog i lakog pristupa, prelepog prirodnog ambijenta i srednjevekovnog grada kao i potencijala za izvođenje vežbe ova lokacija je izabrana za prvo sezonsko okupljanje i trening kamp Extreme Canyoning tima. Stariji članovi su uvežbavali njima poznate tehnike dok su novi, mlađi učili na primerima i sticali rutinu.

EXTREME CANYONING U TRAVEL MAGAZINU

24.02.2012. | EXTREME CANYONING U TRAVEL MAGAZINU

Proleće je idealno vreme za avanture u prirodi. Zato vam u ovom broju predstavljamo mladi sport koji u Srbiji i svetu privlači sve više poklonika - kako profesionalaca (alpinista, speleologa i ekstremnih sportista), tako i rekreativaca svih uzrasta i stepena fizičke spremnosti. Kanjoni mogu biti ekstremno teški za prolazak, ali i izuzetno laki, a naglasak u kanjoningu je pre svega u estetici, zabavi i avanturi, a ne u tehničkoj težini. Ukoliko imate iskusne vodiče koji će intenzitet izazova prilagoditi vašem afinititetu i mogućnostima, rekreativna tura osvajanja kanjona biće vrhunsko iskustvo. Pri osvajanju lakših kanjonja neće vam biti potrebna ni profesionalna oprema.

MILOŠ RADEVIĆ NA STOLOVIMA

17.02.2012. | MILOŠ RADEVIĆ NA STOLOVIMA

Dva dana posle pisanja lista Press o poduhvatu trojice alpinista koji su probijajući se kroz snežne smetove pronašli divlje konje na planini Stolovi, grad Kraljevo organizovao je dopremanje hrane helikopterom.
Alpinista Miloš Radević, jedan od lidera i osnivača Extreme Canyoning tima, ponovo je bio u akciji, ovog puta pokazao je pilotu lokaciju na kojoj je video krdo od 30 divljih konja. Tako su ove retke životinje, atrakcija Stolova, u poslednji čas dobile dovoljne količine hrane. U nekoliko naleta helikoptera konjima je istovareno 60 bala sena, odnosno ukupno oko hiljadu kilograma kabaste hrane, što bi trebalo da osigura njihovo preživljavanje tokom izuzetno jake zime koja nas je ove godine zadesila.

EXTREME CANYONING U REFOTO MAGAZINU

13.12.2011. | EXTREME CANYONING U REFOTO MAGAZINU

Jedan od vodećih magazina o fotografiji u našem regionu ReFoto magazin, je u svom decembarskom izdanju u 2011. godini objavio članak o Extreme Canyoning disciplini. Zadovoljstvo da ovaj ekstremni sport predstave javnosti imali su lideri i osnivači Extreme Canyoning tima, Miloš Radević i fotograf Predrag Vučković. Kako je ova uzbudljiva disciplina i dalje u razvoju na našim prostorima sigurno će u bliskoj budućnosti biti još zanimljivih članaka u mnogobrojnim medijima, a za sve avanturiste koji vole napade adrenalina dodatne informacije o kanjoningu se nalaze na našem sajtu u odeljku Kanjoning.

KHARDUNG LA - VOŽNJA FORMULE 1 PO NAJVIŠLJEM PUTU NA PLANETI

10.10.2011. | KHARDUNG LA - VOŽNJA FORMULE 1 PO NAJVIŠLJEM PUTU NA PLANETI

Neverovatan projekat Red Bull Racing Team-a na kome je za fotografiju bio zadužen naš ekstremni fotograf Predrag Vučković, jedan od lidera Extreme Canyoning tima, svima stavlja do znanja da ljudski duh ne poznaje granice kao i da ne postoji neosvojiv vrh na koji veliki dečaci ne mogu popeti svoje igračke. Nove stranice istorije su ispisane kada je Neel Jani provozao bolid formule 1 na najvišljem putu na svetu Khardung La, koji se nalazi na Himalajima na visini od 5650 metara.
Avantura koja obiluje zanimljivim detaljima o retko naseljenim predelima i pripremama potrebnim da se ovako veliki projekat realizuje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Detaljnije o ovom projektu pogledajte na sajtu www.extreme-photographer.com

EXTREME CANYONING U X-FITNESS MAGAZINU BiH

05.10.2011. | EXTREME CANYONING U X-FITNESS MAGAZINU BiH

Ljubitelji vitkog tela i zdravog načina života koji čitaju naš najbolji Srpski magazin na tu temu X-Fitness, verovatno znaju da postoji i licencno izdanje ovog magazina na teritoriji Bosne i Hercegovine. U drugom broju pomenutog izdanja može se naći rubrika o kanjoningu koja ima za cilj da poveća nivo svesti ljudi iz okolnih zamalja o ovom ekstremnom sportu.
Kad se spomene "kanjoning" većina pomisli "samo" na šetnju pored korita reke u nekoj lepoj i dubokoj klisuri, kanjonu ili eventualno na rafting i splavarenje. Međutim, pravi termin kanjoning ili ekstremni kanjoning ne podrazumeva ništa od toga. Prolaz kroz kanjon je rečima neopisiva avantura koju bi trebalo da doživi svako ko želi od života najbolje.

Detaljnije o magazinu X-Fitness BiH pogledajte na sajtu www.xfitness.ba

EXTREME CANYONING U X-FITNESS MAGAZINU

28.09.2011. | EXTREME CANYONING U X-FITNESS MAGAZINU

U najboljem domaćem magazinu o fitnesu zvanično postoji rubrika o kanjoningu koja ima za cilj informisanje javnosti o postojanju ovog vida sportske aktivnosti, kao i podizanje svesti pojedinaca željnih adrenalina o mogućnostima koje ovaj ekstremni sport pruža.
Kad se spomene "kanjoning" većina pomisli "samo" na šetnju pored korita reke u nekoj lepoj i dubokoj klisuri, kanjonu ili eventualno na rafting i splavarenje. Međutim, pravi termin kanjoning ili ekstremni kanjoning ne podrazumeva ništa od toga. Prolaz kroz kanjon je rečima neopisiva avantura koju bi trebalo da doživi svako ko želi od života najbolje.

Detaljnije o X-Fitness magazinu možete saznati na sajtu www.xfitness.rs

EXTREME SPORT CLUB

25.09.2011. | EXTREME SPORT CLUB "FAITH"

Grupa vrhunskih sportista je, pored članstva u Extreme Canyoning timu, osnovala Extreme Sport Club Faith, kao jedan od prvih te vrste u Srbiji. U želji da i ostalim građanima predstavi i omugući bavljenje ekstremnim sportovima počinje da se bavi sportskim turizmom, pri čemu prerasta u firmu "Faith" d.o.o. Klub je osnovan 2007. godine a kancelarija je na adresi Gradska terasa, Kraljevo.
Ponuda e.s.c. FAITH se bazira na aktivnostima vezanim za region, tako da su prisutni na Kopaoniku, u Raškoj, Studenici, Kraljevu, Bogutovcu, Stolovima sa mogućnošću promene lokacije po potrebi.
Nakon dve sezone bavljenja ovom vrstom turizma klub poseduje kompletnu novu opremu za rafting, paraglajding i streličarstvo kao i dva terenska vozila.
Do sada e.s.c. FAITH ima preko 1000 tandem letova, a rafting Ibrom je probalo preko 2000 turista.

Detaljnije o "FAITH" organizaciji pogledajte na njihovom sajtu www.faith.rs

EXTREME PHOTOGRAPHER - PREDRAG VUČKOVIĆ

14.09.2011. | EXTREME PHOTOGRAPHER - PREDRAG VUČKOVIĆ

Beograđanin Predrag Vučković, profesionalni fotograf i jedan od osnivača i lider Extreme Canyoning tima, se već više od decenije profesionalno bavi fotografijom, i to uglavnom ekstremnom i podvodnom fotografijom na jedinstvenim mestima širom planete.
Njegovo zanimanje mnogi ljudi vezuju za putovanja na sva moguća i nemoguća mesta, pa njeogov portfolio sadrži, pored ostalog, zanimljive putopise o skoku u aktivni vulkan na poluostrvu Kamčatka, o Karipskom moru, Kajmanskim ostrvima i adrenalinskom užitku ronjenja sa ajkulama, o Sjedinjenim Američkim Državama - od istočne do zapadne obale, Indiji, Pakistanu, Šri Lanki i vrhu Monblan.

Detaljnije o Predragu Vučkoviću možete pogledati na njegovom sajtu www.extreme-photographer.com

Share on Facebook

Sve fotografije, tekstovi i materijali sadržani na ovom sajtu su zaštićeni međunarodnim zakonom o autorskim pravima i ne smeju se reprodukovati, distribuirati i postavljati na drugim sajtovima bez prethodne pisane dozvole vlasnika. Predrag Vučković kao fotograf i Extreme Canyoning Team su vlasnici i autori svih materijala sadržanih na ovom sajtu (sa izuzetkom materijala saradnika).